KILPAILUTIETOA

Kilpailutyypit

Divari- sarja

Divari- sarja on SJAL:n organisoima kisamuoto johon voivat osallistua kaikki SJAL:in alaiset jousiammunta seurat. Jokainen seura voi osallistua omilla joukkueillaan kuukausittaiseen kisaan jonka tulokset raportoidaan SJAL tilastopalveluun. PJA on perinteisesti osallistunut tähtäin ja talja luokkiin sekä junnuduvariin. Sarja käynnistettiin kilpailuaktiivisuuden nostamiseksi ja tarjoamaan nuorille sekä vasta-alkajille aiempaa enemmän ns. matalan kynnyksen kilpailuja. Kauden kesto on lokakuu 2023maaliskuu 2024. Divari päättyy huhtikuussa järjestettävään Divari Finaaliin, joka järjestetään etäkilpailuna seuran omissa tiloissa. Finaaliin kutsutaan divariluokkien kahdeksan parasta joukkuetta.

Lisätietoa divarikisoista löytyy SJAL:n sivuilta.

PJA:n divarin yhteyshenkilö on Toni Erkkilä.

Kisapäivät ovat: 

ma 30.10  kello: 17.30

ma 20.11  kello: 17.30

ma 18.12  kello: 17.30

ma 22.01  kello:17.30

ma 19.02  kello: 17.30

ma 11.03  kello: 17.30

Junnudivari ammutaan tiistaisin junnuryhmässä, päivä ilmoitetaan erikseen. Voittaja joukkueille on palkintona upeat Junnudivari t-paidat!

Kuukausikisa

Aloitimme myös syksyllä 2023 PJA Cupin, johon voi osallistua merkitsemällä hallilla ampumansa huipputuloksen kuukausittain hallin seinällä olevalle valkotaululle. Cupin voittaja saa keväällä mainetta ja kunniaa.

Seuran mestaruuskilpailut

PJA järjestää kaikille jäsenille avoimet, leikkimieliset seuranmestaruuskilpailut kerran vuodessa. 

Seuralla on myös perinteenä järjestää joulukuussa Kinkkukkisa, jossa ammutaan pikainen leikkimielinen kilpailu seuran välineillä, syödään puuroa ja jouluherkkuja, sekä pidetään hauskaa seuran jäsenten kesken. Lopussa arvotaan kinkun voittaja!

Kansalliset kilpailut

Porin jousiampujien jäsenenä voi osallistua Suomen jousiampujainliiton alaisiin kansallisiin kilpailuihin, joiden ajankohdat ja ilmoittautumisohjeet löydät liiton kilpailukalenterista. PJA järjestää Porissa noin kolme kansallista ammuntakilpailua vuodessa. Kilpailuihin saa osallistua SJAL:n kilpailulisenssin haltija. Katsomo on kaikille avoin!

Porin jousiampujien kisapaidoista saat tilausohjeet ja kokovinkit johtokunnalta.

Tutustu SJAL:n sivuilla kilpailusääntöihin. Sääntökirjoja on kaksi. Kilpailuissa noudatetaan jousiampujien maailman kattojärjestön (World Archery, WA säännöt) sääntöjä, ja niitä täsmentäviä maakohtaisia sääntöjä (kansalliset säännöt).


Kilpailulisenssi

Kansalliseen kilpailuun osallistuminen edellyttää kilpailulisenssiä, jonka saadakseen on oltava jousiammuntaseuran jäsen. Suomessa toimii kaksi jousiampujainliittoa: maasto- ja metsästysammuntaan keskittyvä Suomen Maastojousiampujain Liitto ry (FFAA) ja taulu- ja maastoammuntaan keskittyvä Suomen jousiampujainliitto (SJAL). Porin jousiampujien jäsenenä voi osallistua SJAL:n alaisiin kilpailuihin.

Lisenssin ostaminen: https://www.sjal.fi/lisenssit/